door Marten Kuik

Na bijna een jaar van gedwongen rust branden de Bútsoekers weer los. Op dinsdag 7 september beginnen de repetities, het mag weer! Marijke heeft er heel veel zin in, het combo staat te popelen en vele zangers oefenen alvast hun roestig geworden stembanden. Daarom: noteer deze datum in je agenda. We zien elkaar om 19.30 in het MFC Ons Huis in Sint-Annaparochie.

Zingen is leuk. In een koor zingen nog leuker. En bij de Bútsoekers zingen…? We weten allen uit ervaring hoe mooi dat kan zijn. Daarom is het verheugend dat we binnenkort weer bij elkaar kunnen komen om onze voormalige tophits te zingen. Hopelijk ken je ze nog? Country Roads, The Rose of Allendale, California Dreaming. Hoor je Siebe nog zingen over Aren út skelpen? Herinner je je nog de soepele gitaarsolo van Joop bij het onvergetelijke Livin’ doll? En dan die basloopjes van Johannes en die prachtige begeleiding van Tseard. Kriebelt het al?

Door Covid-19 hadden we gedwongen rust. Hoe zit het nu met al die Corona-maatregels? De 1,5 meter maatregel is nog steeds van kracht. Op de vloer van Ons Huis is met duct tape aangegeven waar je mag staan. Bij aankomst, in de pauze en bij vertrek houden we ons aan de regels. Er staan flesjes met handzeep, we schudden geen handen en we blijven thuis bij een vermoeden van corona-gerelateerde klachten. Ja, en de mondkapjes mogen af. Maar voorzichtigheid blijft geboden…

Iedereen moet er weer even inkomen. Kunnen de tenoren de hoge bes nog halen? En de bassen de lage es? Marijke helpt ons vast om onze stem opnieuw te vormen. En over een paar weken zingt het koor weer even zuiver als vorig jaar. De start van de repetities – op 7 september – is een mooi moment voor muziekliefhebbers om tot de Bútsoekers toe te treden. Als je graag zingt en bij een enthousiast koor wilt horen, kun je meteen een plekje zoeken tussen de routiniers. Misschien ben je dan al klaar voor ons jaarconcert van zondag 16 januari 2022. We zullen je met open armen ontvangen. Nou ja, figuurlijk dan…!

Bútsoekers: het mag weer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *