Bij het lezen van de naam van ons koor zal menigeen de wenkbrauwen fronsen. Daarom hierbij een kleine uitleg. Het koor heeft z´n domicilie in St.-Annaparochie. Deze plaats lag tot 1 januari 2018 in de gemeente het Bildt, maar na de herindeling in de nieuwe gemeente Waadhoeke. In de voormalige gemeente het Bildt sprak men (en spreekt men nog) een eigen taal, namelijk het Bildts. De gemeente grenst aan de Waddenzee, en na menig storm spoelden er nieuwsgierige en soms waardevolle zaken aan op de kust, en velen struinden dan langs de vloedlijn om te kijken of er wellicht iets van waarde bij was. In het Nederlands noemt men zo iemand een jutter, maar in de Bildtse taal heet dat een “Bútsoeker”.

Toen er dus in 2003 een naam voor het koor moest worden gevonden was de naam Bútsoekers één van de inzendingen en na ampel beraad werd dit de naam van het koor.

Sinds kort noemt het koor zich officieel Waadhoekekoor de Bútsoekers, maar nog steeds struinen ze de muzikale vloedlijn af op zoek naar pareltjes uit de muziek.

Benieuwd naar wat men zoal gevonden heeft ??. Kom eens langs bij een optreden of nog beter contracteer dit koor voor een concert.

       Succesvol meezingconcert in Swichum op zondag 13 oktober 2019
Foto G. Jansen.