Wij zijn “Waadhoekekoor de Bútsoekers” met leden die, in de meeste gevallen, wonen binnen de grenzen van de gemeente Waadhoeke. De wortels van het koor staan in de Bildtse klei en de naam van het koor wordt in de Bildtse taal geschreven en uitgesproken. (Een bútsoeker is een strandjutter of gelukszoeker). Het mannenkoor bestaat uit 25 leden en een eigen begeleidingscombo. Het repertoire bestaat voor het grootste deel uit muziek die overeenkomt met onze geboortejaren, de jaren vijftig, zestig en zeventig van de vorige eeuw. Er wordt in het Nederlands, Engels, Frysk en een enkel lied wordt in de Bildtse taal gezongen.

Dinsdagavond is het tijd voor de wekelijkse repetitie maar daarnaast houden we een lange zomerstop aan. De maanden mei t/m augustus wordt er niet gerepeteerd of opgetreden. De locatie van de repetities is in de grote zaal van MFC Ons Huis in St.-Annaparochie. In die zaal maken we gebruik van een beamer om de zangteksten op een groot scherm te projecteren.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste dirigent(e) die gezelligheid en het toewerken naar een optreden weet te combineren. Wilt u meer weten over ons koor dan kunt u terecht op onze website Waadhoekekoor de Bútsoekers (butsoekers.nl) en voor andere vragen verwijzen wij u naar de contact-pagina op de site. Mocht u liever via de telefoon contact op willen nemen dan is dit het nummer van onze voorzitter Johannes Dijkstra, 0653113221.

Wij zoeken een dirigent(e)…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *