Zaterdag 5 november 2022 is er in St.-Annaparochie door leden van Waadhoekekoor de Bútsoekers op menig deurbel gedrukt. De bedoeling is dan om een zak met daarin 4 kilogram sipels/uien achter te laten uiteraard tegen betaling. Die insteek is weer bijzonder goed geslaagd. Het is al (bijna) traditie geworden op de eerste zaterdag in november. De mensen gaan er al vanuit dat de mannen langskomen. Op één adres is dat heel duidelijk gemaakt. Een geel briefje is op de deur geplakt en aan de knop hangt een plastic zak met daarin een briefje van vijf. In een andere wijk hebben de Bútsoekers noodgedwongen moeten concurreren met mensen die aan de deur een gesprek wilden voeren over hun geloof. Beide groepen proberen op die manier iets te doen aan de versterking van de “innerlijke mens”. De ene groep met woorden en de andere met sipels.

Als koor zijn wij veel dank verschuldigd aan twee leden die veel tijd hebben gestoken in de aanschaf en het inpakken van de sipels. Mannen – bedankt. Daarbij zijn ze geholpen door iemand uit St.-Anne die geen lid is van ons koor maar toch tijd heeft vrijgemaakt om te helpen. Dat vinden wij een fantastisch optreden en die man – nee we noemen geen namen – wordt daarvoor hartelijk bedankt.

De leden van Waadhoekekoor de Bútsoekers willen alle kopers en de mensen die geen sipels kochten maar een geldelijke bijdrage hebben gegeven, heel hartelijk bedanken. Volgend jaar weer?
Dat zou dan op zaterdag 4 november 2023 kunnen zijn.

Sipelzaterdag Bútsoekers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *